De Vertelketel > Wie Is > Theatervoorstellingen

De Vertelketel

Theatervoorstellingen

De hier getoonde theatervoorstellingen kunnen ook op locatie gespeeld worden.

Eilanden van Stilte

Herman Kruize komt terug van een weekje Rome. Op zoek naar bezinning en stilte. Om het lawaai om hem heen en in zijn hoofd te verdringen. Op Schiphol neemt hij plaats in de stiltecoupe. Maar vindt hij daar wat hij zoekt? Want, wie zitten er bij hem in de trein en wat maakt hij mee?

Eilanden van Stilte is een voorstelling met muzikale begeleiding waarin verhalen, muziek en poëzie het verhaal vertellen van leven met anderen en met jezelf.

Kijk voor reacties op deze voorstelling ook op Terugblik

Tussenpersonen

Herman Kruize ruimt de kamer van zijn dementerende vader op. Wat hij daar aantreft had hij van tevoren nooit kunnen vermoeden. Oude en antieke spullen. Maar ook emoties, angst en gevoelens uit een ver verleden die het heden weer binnendringen. Een theatervoorstelling over een leven in het verleden, het heden, het hervinden van verloren spontaniteit en creativiteit en over het ontsnappen uit zelfbedachte hokjes.

Deze voorstelling ging in premiere op 28 februari 2015 in het Prinsentheater te Groningen

Kijk voor reacties op deze voorstelling op Terugblik  

Çerro Rico, de berg die mensen eet

Cerro Rico vertelt het verhaal van een mijnwerkersfamilie in Bolivia. Een voorstelling over hoop en wanhoop, keuzes maken en twijfel en de zoektocht naar een beter bestaan.
Cerro Rico is een multidisciplinaire voorstelling. Het verhaal wordt verteld door vertelling, acteurs en dans begeleid door live muziek.

Script en spel; Herman Kruize 
Regie en script; Frank Odijk
Dans; Ens Company
Theatrale vormgeving; Lucia Doze
Muziek; Caminante

De foto's van deze voorstelling vindt u HIER
De video van deze voorstelling vindt u HIER