De Vertelketel > Wie Is > Dit ben ik

De Vertelketel

Dit ben ik

De Vertelketel is Herman Kruize - Verhalenverteller, theatermaker en acteur.
Herman heeft het opleidingstraject gevolgd en is afgestudeerd aan de Vertelacademie te Utrecht.
Daarnaast  heeft hij diverse workshops van nationaal en internationaal bekende vertellers en theaterdeskundigen gevolgd.
Hij heeft ook een opleiding acteren van het PrinsenTheater te Groningen en een vervolgopleiding gedaan en heeft ook enige ervaring als filmacteur en als theateracteur.
In september 2012 speelde Herman, naast Peter Tuinman, mee in de open lucht theaterproductie "Hebeca".
In juni 2016 werd een cursus cabaret van docenten Gijs Nillesen en Gabrielle Glasbeek (Vrouw Holland) met een spetterend optreden afgesloten in theater Vrijdag.
          
Herman treedt op voor particulieren, bedrijven en instellingen en festivals en heeft daarin een ruime ervaring opgebouwd.
Met zijn theatervoorstellingen 'Eilanden van Stilte', 'Tussenpersonen, een zoon reflecteert op zijn dementerende vader' en de multidisciplinaire theatervoorstelling 'Cerro Rico' trekt Herman langs de Nederlandse theaters.

Herman geeft ook workshops. Improvisatie en Rollenspel, Verhalen vertellen en podiumpresentatie. Soms met medewerking van andere deskundigen op een specifiek vakgebied. Zo geeft Herman ook workshops rouw en verliesverwerking.

Voor een korte kennismaking, klik HIER voor een video.

Voor een voorproefje klik HIER

Schilderij door Gerda Onnes 

"Ken je de bomen niet, ben je misschien verdwaald in het bos. Ken je de verhalen niet ben je verdwaald in het leven".
Siberisch gezegde